Το Hyundai Kona N δοκιμάζεται στο Nürburgring και έχει τεράστιες εξατμίσεις

Ακολουθώντας τα ίδια στάδια εξέλιξης με το i20N, το Kona N βρίσκεται στο Nürburgring όπου οι μηχανικοί του τμήματος N της Hyundai το δοκιμάζουν και το βελτιώνουν.

Οι μηχανικοί της Hyundai έχουν καλύψει σχεδόν ολόκληρο το Kona για να παραμορφώσουν το σχήμα και να μην μπορούμε να διακρίνουμε τις αλλαγές. Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπορεί να κρύψει τα πάντα.

Για παράδειγμα, η μάσκα έχει έναν πιο σπορ κυψελωτό σχεδιασμό και οι αεραγωγοί χαμηλά στο προφυλακτήρα φαίνεται να έχουν μεγαλύτερα ανοίγματα από ό,τι στη βασική έκδοση του crossover. Οι μεγάλες κόκκινες δαγκάνες φρένων είναι ορατές πίσω από τους τροχούς πέντε ακτίνων. Το αμάξωμα φαίνεται επίσης να είναι χαμηλότερο. Στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης – τεράστιες, θα λέγαμε, για ένα μικρό crossover. Το κομμάτι που κρύβει το πίσω μέρος της οροφής υποδηλώνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη αεροτομή.

Μηχανικά, το Kona N, σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το i30 N. Αυτό σημαίνει ότι το crossover θα έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2.0 λίτρων με 250 ή 275 ίππους στην έκδοση performance. Η Hyundai θα μπορούσε να κάνει φέρει το Kona N είτε με τατρακίνηση είτε με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς. Ένα χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (προεραιτικά) θα είναι διαθέσιμα.

Οι τρέχουσες εικασίες υποδεικνύουν ότι η Hyundai θα κάνει το ντεμπούτο του Kona N αυτό το καλοκαίρι. Με την ίδια να μην διαθέτει σήμερα ένα crossover απόδοσης, ειδικά σε αυτό το μέγεθος, θα μπορούσε να είναι μια καλή προσθήκη στη γκάμα της.

Πηγή: Motor1