Το Lancia Ypsilon γίνεται υβριδικό

Ακολουθώντας τον δρόμο των Fiat Panda και 500, το Lancia Ypsilon γίνεται υβριδικό και παραμένει ζωντανό.

Η Lancia έχει ιστορία και δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Έτσι το μοναδικό της μοντέλο, το Ypsilon, έρχεται στα δεδομένα της εποχής και διατίθεται πλέον με ένα υβριδικό σύστημα. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το Ypsilon βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Fiat 500 και μοιράζεται πολλά από τα εξαρτήματά του. Το νέο υβριδικό μοντέλο δεν αποτελεί εξαίρεση.

Στην πραγματικότητα, το Lancia Ypsilon Hybrid είναι μηχανικά πανομοιότυπο με τα νέα υβρίδια 500 και Panda. Και τα τρία αυτοκίνητα τροφοδοτούνται από τον τελευταίας γενιάς 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα FireFly χωρητικότητας 1.000κ.εκ. που σε συνδυασμό με ένα ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) αποδίδει συνολικά 70 ίππους.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μικρή μπαταρία λιθίου. Σύμφωνα με την Lancia, το Ypsilon Hybrid θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές μέχρι και 20% σε σύγκριση με το μη υβριδικό μοντέλο.

Το νέο Ypsilon Hybrid μπορεί πλέον να διαμορφωθεί στην ιστοσελίδα της Lancia όπου πωλείται αποκλειστικά. Υπάρχουν τρεις επιλογές κινητήρων: υβριδικό, βενζίνη και LPG.

Η τιμή του Ypsilon Hybrid ξεκινά από 14.450 ευρώ.