Το Mustang Shelby GT500 διαθέσιμο στην Ευρώπη αλλά όχι από την Ford

Το Ford Mustang είναι αναμφισβήτητα ένα εικονικό Αμερικάνικο αυτοκίνητο. Το pony car αυτό έχει ενσωματωθεί στον αμερικανικό πολιτισμό από τη δεκαετία του 1960 – από ταινίες μέχρι αφίσες, σχεδόν σε οτιδήποτε, το Mustang είναι πανταχού παρόν, μαζί με τον τεράστιο V8 κινητήρα του!

Αν όμως η απλή Mustang, με τους 460 ίππους δεν είναι αρκετή για σας, υπάρχει πάντα το Mustang Shelby GT500 για να ικανοποιήσει τη δίψα σας για περισσότερη δύναμη. Η supercharged έκδοση του, θα σας τρελάνει με τους 760 ίππους και 847 Nm ροπής που διαθέτει

Δυστυχώς, αυτή η τρέλα, τελειώνει στη Βόρεια Αμερική, το Μεξικό και τη Μέση Ανατολή. Γιατί; Λόγω των αυστηρών προτύπων και νόμων για τις εκπομπές ρύπων, η Ford αποφάσισε ότι δεν θα πουλήσει επίσημα το GT500 στην Ευρώπη.

Ωστόσο, όπως αναμενόταν, αυτό δεν θα εμπόδιζε αρκετούς εισαγωγείς να το φέρουν. Η Peicher US-Cars έκανε το πρώτο βήμα και ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα και την τιμολόγηση του Shelby GT500 στην Ευρώπη. Όπως μπορείτε να δείτε στις παραπάνω φωτογραφίες, το απόλυτο Mustang φαίνεται “νόστιμο”, αλλά σημαντικά πιο ακριβό από την απλή του έκδοση.

Οι τιμές για το 2020 Mustang GT500 ξεκινούν από 109.990 ευρώ (περίπου $ 121.462) και ξεπερνούν τα 154.990 ευρώ ($ 171.156) για το πακέτο Carbon Fiber Track. Συγκριτικά, ένα απλό Mustan GT στην χώρα μας ξεκινάει από 68.618 €.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).