Το Tesla Cybertruck τα βάζει με το Ford F-150 – Είναι όμως ένας δίκαιος αγώνας;

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Tesla Cybertruck την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία από την Καλιφόρνια παρουσίασε ένα βίντεο με το ηλεκτρικό pickup σε μια “ρυμούλκηση του πολέμου” με ένα Ford F-150. Στο σύντομο κλιπ είδαμε μια άνετη νίκη, για το φουτουριστικό ηλεκτρικό pick-up, ενάντια στο best-seller αυτοκίνητο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν όμως ένα δίκαιο παιχνίδι;

Από όσα μπορούμε να δούμε, αυτό είναι ένα μεσαίας εμβέλειας Cybertruck με το dual-motor (διπλό ηλεκτρικό κινητήρα), τετρακίνηση και τιμή εκκίνησης τα $ 49.900, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης. Ενάντια σε αυτό φαίνεται να βρίσκεται ένα Ford F-150 STX trim, κρίνοντας από τη μάσκα, τις πόρτες και τους τροχούς, που έχει τιμή $ 30.000.

Από το βίντεο, είναι προφανές ότι το F-150 περιστρέφει μόνο τους πίσω τροχούς, πρόκειται επομένως για το πισωκίνητο μοντέλο. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τον κινητήρα κάτω από το καπό, αλλά αν είναι πραγματικά ένα μοντέλο πισωκίνητο μοντέλο, ο EcoBoost 2,7-λίτρων με τους 325 ίππους, είναι η πιο λογική επιλογή. Άλλος ένας παράγοντας είναι το βάρος, αφού το Tesla είναι 450-680 κιλά πιο βαρύ. Αυτό όμως, είναι απλώς μια υπόθεση δεδομένου ότι δεν έχουμε τα ακριβή και επίσημα στοιχεία από την εταιρεία.