Υβριδική έκδοση και για την X1 από την BMW

Ο «εξηλεκτρισμός» των μοντέλων της BMW συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, η βαυαρική εταιρεία παρουσιάζει μια νέα υβριδική έκδοση για την X1.

Με την ονομασία BMW X1 xDrive 25e,  το νέο plug-in υβριδικό μοντέλο, χρησιμοποιεί τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1,5 λίτρων που κινεί τους εμπρός τροχούς.η απόδοση είναι 125 ίππου και 22,4 kgm ροπής που καταλήγουν στους εμπρός τροχούς.
Ταυτόχρονα ένα ηλεκτρικό σύνολο που έχει εξελιχθεί ειδικά για αυτήν, αποδίδει 95 ίππους και 16,8 kgm ροπής και «οδηγεί» τους τροχούς του πίσω άξονα, κάνοντας έτσι τετρακίνητη τη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου. Η μέση κατανάλωσή του, κατά WLTP, είναι μόνο 1,8 λίτρα στα 100 χλμ.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, η X1 xDrive25e, χρειάζεται 7,2 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χλμ/ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι 192 χλμ./ώρα. Οι εξελιγμένες μπαταρίες του αυτοκινήτου έχουν χωρητικότητα 9,7 kWh.Πολύ σημαντική, είναι και η δυνατότητα κίνησης μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια, με την αυτονομία του μοντέλου να είναι 57 χιλιόμετρα.
Για τη φόρτιση, η BMW προσφέρει το wall box που προσφέρει έως και 6 φορές μεγαλύτερη απόδοση φόρτισης και και γεμίζει πλήρως τις μπαταρίες σε μόλις 3,5 ώρες.