Ψηφιακό πρωτότυπο για ένα νέο Mazda RX-7, όνειρο ή πραγματικότητα;

“Χωρίς τον Wankel, πιθανότατα δεν θα υπήρχε Mazda. Και χωρίς τη Mazda, ο wanker κινητήρας δεν θα ήταν στην παραγωγή για σχεδόν 50 χρόνια. “Αυτό είναι το μήνυμα που δημοσίευσε η εταιρεία το 2017. Από τότε, η Mazda ανακοίνωσε την επιστροφή του, χωρίς όμως ενδείξεις για την παραγωγή ενός νέου σπορ αυτοκινήτου RX.

Υπήρχε η ιδέα του RX-Vision που ξεκίνησε το 2015, αλλά μια έκδοση παραγωγής είναι απίθανο να συμβεί. Η Mazda δεν παραιτήθηκε από τις προοπτικές ενός σπορ αυτοκινήτου με περιστροφικό κινητήρα, αν και περιέγραψε το έργο αυτό ως “αγώνα ενάντια στο χρόνο”, λόγω του ότι οι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων γίνονται ολοένα και πιο αυστηροί. Είναι “ακόμα το όνειρό μας”, δήλωσε ο επικεφαλής του R & D και ο επικεφαλής σχεδιαστής τον Οκτώβριο του 2019, οπότε θα μπορούσε να συμβεί μια μέρα.

Όπως και η Mazda, ο αναγνώστης του Motor1.com Enoch Gabriel Gonzales είναι επίσης ονειροπόλος και αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του RX-7. Αυτή η αμιγώς υποθετική τέταρτη γενιά του σπορ αυτοκινήτου είναι μίξη μεταξύ παλαιών και νέων μοντέλων, παίρνοντας στοιχεία από το μοντέλο δεύτερης γενιάς (FC) και στοιχεία από το φουτουριστικό RX-Vision.

 

Πως σας φαίνεται αυτό το ψηφιακό πρωτότυπο;