Ωδή στη διαφορετικότητα από την FCA

Από τη δημιουργία του, το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να προσφέρει ένα πρωτόγνωρο επίπεδο ελευθερίας. Η ίδια η ουσία του είναι η δυνατότητα να δίνει σε όλους τους ανθρώπους τηνευκαιρία να ακολουθήσουν το δικό τους ξεχωριστό δρόμου. Ο Όμιλος FiatChryslerAutomobiles είναι ιδιαίτερα περήφανος για τον παγκόσμιο χαρακτήρα του και τη διαφορετικότητα του ανθρώπινου δυναμικού του. Με παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες και συνολικά 192.000 εργαζόμενους, η FCA, αποτελεί έναν πολύχρωμο καμβά, με τους ανθρώπους της να φέρνουν σε κάθε λειτουργία του οργανισμού τα ξεχωριστά τους ταλέντα και αντιλήψεις, έχοντας ίσες ευκαιρίες για να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Η δημιουργία ενός τέτοιου περιβάλλοντος είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας ενθάρρυνσης της διαφορετικότητας, σε παγκόσμιο, αλλά και τοπικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσπάθειας αποτελεί μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο εργοστάσιο Betim της FCA στη Βραζιλία. Θέλοντας να προβάλλει την αξία της διαφορετικότητας, η FCA, σχεδίασε ένα ιδιαίτερο πείραμα. Το σκηνικό στήθηκε σε έναν από τους πλέον αγαπητούς χώρους για τους εργαζόμενους, το εστιατόριο του εργοστασίου. Εκεί για μια ημέρα, η μοναδική επιλογή για σαλάτα ήταν απλώς σκέτες ντομάτες, που παρότι μπορεί να αποτελούν το πιο δημοφιλές και αποδεκτό λαχανικό σε όλο τον κόσμο, χάνουν τη γοητεία τους αν δεν συνοδεύονται με κάτι άλλο. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων καταγράφηκαν σε ένα video, το οποίο μέσα από το χιουμοριστικό χαρακτήρα αποκαλύπτει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την αξία της διαφορετικότητας.

Ο Όμιλος FCA αναλαμβάνει σχετικές δράσεις σε όλο τον κόσμο, όπως στην Ευρώπη όπου σε συνεργασία με την Googleαναπτύχθηκε η πρωτοβουλία #IamRemarkable που σαν στόχο έχει να ενισχύσει τις γυναίκες στην πορεία τους για προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Το όφελος από την υποστήριξη της διαφορετικότητας δεν είναι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά αφορά στο σύνολο του οργανισμού, οδηγώντας σε μια δομή που δημιουργεί γόνιμο έδαφος για αλλαγή, εξέλιξη και παραγωγή νέων ιδεών. Ενισχύοντας αυτή την ελευθερία, ο Όμιλος FCA μπορεί και προσφέρει στην αγορά πρωτοποριακές ιδέες και προϊόντα που ανταποκρίνονται με τον πλέον ολοκληρωμένο τρόπο στις διαφορετικές ανάγκες του κοινού.

Το videoαπό το ξεχωριστό «πείραμα» της FCA για τη διαφορετικότητα είναι διαθέσιμο στην παρακάτω διεύθυνση: