Lotus Evija,το απόλυτο ηλεκτρικό Hypercar

Το όνομα και οι επιδόσεις.

Το Evija – προφέρεται «E-vee-ya» και σημαίνει το «πρώτο στην ύπαρξη» ή το «ζωντανό» – είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό supercar της Lotus.
Με την προσδοκώμενη ισχύ να αγγίζει τα 1973 bhp και την ροπή τα 1700 nm , αλλά και το βάρος του τα 1680 κιλά , μάλλον πρόκειται για το πιο δυνατό αυτοκίνητο παραγωγής.

Σύμφωνα με την Lotus, το Evija θα χρειάζεται αρκετά λιγότερο από 3″  για να ολοκληρώσει τα 0-100 χλμ/ω, ενώ τα 300 θα έρχονται σε μόλις 9″ .Την τελική ταχύτητα υπολογίζει να ξεπερνά τα 320 χλμ/ω .

Τι τροφοδοτεί το Lotus Evija;

Αν και τώρα υπό την ιδιοκτησία της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας παραγωγής Geely – η οποία κατέχει επίσης τις Polestar και Geometry – η Lotus έχει χρησιμοποιήσει το Williams Advanced Engineering για το σύστημα μετάδοσης της Evija. Ο τεχνολογικός και επιχειρηματικός βραχίονας της ομάδας Grove F1 έχει ήδη σημαντική εμπειρία με ηλεκτροκινητήρες: σχεδίασε την μπαταρία που χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες τέσσερις σεζόν της formula E.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα EV που έχουμε δει, το Evija αποφεύγει μια λύση skateboard για τις μπαταρίες, και αντ ‘αυτού ωθεί τη μονάδα ιόντων λιθίου χαμηλά και πίσω από το θάλαμο επιβατών. Η ισχύς φτάνει στο δρόμο μέσω ενός ηλεκτρικού κινητήρα για κάθε τροχό,άρα και κίνηση σε όλους τους τροχούς και σύστημα torque-vectoring ,κάτι που είναι απαραίτητο για τη διαχείριση της θηριώδους ροπής των 1700 nm.

Και φυσικά στο Evija σε αντίθεση με τα περισσότερα ηλεκτρικά supercars ή hypercars, η δύναμη θα είναι διαθέσιμη ανα πάσα στιγμή ακόμα και με αρκετή οδήγηση στην πίστα.Η αυτονομία του σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Lotus θα είναι στα 400 χιλιόμετρα/πλήρη φόρτιση.

Η εμφάνιση.

Η σχεδίαση του, θα μπορούσε να χαρακτηριστικεί με δύο λέξεις.Φουτουριστική και Συγκλονιστική.

Είναι χτισμένο γύρω από ένα άκαμπτο μόνομπλοκ  από ανθρακονήματα (το πρώτο σε ένα road legal Lotus)με αεροδυναμικές γραμμές που δεν μοιάζουν με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στο δρόμο.

Η Evija μοιάζει αρκετά απλή από μπροστά, πέρα δηλαδή από τους στοιβαγμένους προβολείς και τους μεγάλους αεραγωγούς ψύξης, που τροφοδοτούν αέρα στις μπαταρίες, το μάτι σας μάλλον θα κατευθυνθεί προς τα πίσω.

Όπως και τα περισσότερα σύγχρονα hypercar, οι επιφάνειες του Evija έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάθετη δύναμη.Σε αντίθεση με τους περισσότερους αντιπάλους όμως, δεν έχει ένα παραδοσιακό σύστημα μετάδοσης κίνησης και τα συναφή σύνεργα. Αυτό σήμαινε ότι ο Lotus, ήταν σε θέση να δοκιμάσει μερικές νέες σοβαρές τεχνικές για να συμπιέσει και να “ξυρίσει” βάρος από το νέο της hypercar.

Το οδηγοκεντρικό εσωτερικό.

Και στην καμπίνα κυριαρχούν τα ανθρακονήματα.Το τιμόνι είναι τύπου F1 με τις διάφορες λειτουργίες – Eco, City, Tour, Sport και Track – να είναι άμεσα διαθέσιμες στα χέρια σου, οθόνες OLED στην είσοδο της πόρτας από τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στο φτερό(αντί των παραδοσιακών καθρεφτών) και μια γέφυρα στο κέντρο, με κουμπιά για όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις αλλά και τις επιλογές οδήγησης(Drive,Reverse,Neutral).Κάτι ενδιαφέρον, είναι ότι δεν υπάρχει οθόνη αφής, με τον Hethel να θέλει να διατηρήσει μια καθαρή, αδιάκοπη οδηγική εστίαση.