Ένα ηλεκτρικό Type R είναι πολύ πιθανό σύμφωνα με την Honda

“Αν όλη η βασική ιδέα και η φιλοσοφία της ύπαρξης ενός τύπου R πληρούνται με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, τότε ναι, μπορεί να συμβεί”, ανέφερε ο Kakinuma στην Motor Trend. Πριν ενθουσιαστείτε με αυτές τις δηλώσεις για το Type R EV, αξίζει να διαβάσετε τη δήλωση του Kakinuma στο Motor1.com για το μέλλον των Type R. “Το” R “στο Civic Type R ήταν πάντα αγωνιστικό, οπότε η επέκταση σε κάτι σαν SUV ή crossover δεν έχει νόημα”, μας είπε ο Kakinuma. “Το Civic είναι σήμερα το μοναδικό όχημα της σειράς Honda που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις μας για όσα πρέπει να έχει ένα Type R”.

Σύμφωνα με φήμες το επόμενο Civic Type R θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, διότι προσφέρει την αναμενόμενη δυναμική οδήγησης ενώ παράλληλα βελτιώνει τις εκπομπές ρύπων. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό Civic Type R δεν είναι στα σχέδια, όμως.

Εάν υλοποιηθεί η ιδέα ενός ηλεκτρικού Type R, τότε το νέο Honda E θα μπορούσε να είναι το πρώτο που θα φορέσει το αγωνιστικό σήμα. “Λοιπόν, αυτή η νέα πλατφόρμα, ο κινητήρας και τα ελαστικά μπορούν όλα να δώσουν πολλά περισσότερα”, δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής της Honda Takahiro Shinya στο Top Gear τον Ιανουάριο. “Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αγαπάμε το Type R, είναι ένα τόσο ισχυρό “φωτοστέφανο” για εμάς. Ως μηχανικοί, θέλουμε να κάνουμε έκδοση Type R για κάθε μοντέλο, αλλά σημασία έχει το θέλω του πελάτη”.

Το Honda E διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα που τροφοδοτεί τον πίσω άξονα, ο οποίος είναι διαθέσιμος είτε με 136 ίππους (100 kW) είτε με 154 ίππους (113 kW) και ροπή 232 Nm. Μια μπαταρία 35,5 Kw προσφέρει αυτονομία 220 χιλιόμετρα. Στη Γερμανία, οι τιμές ξεκινούν από € 33,470 και οι παραδόσεις στην Ευρώπη ξεκινούν αυτό το καλοκαίρι.