Έρχεται το καυτό Toyota GR Corolla με τον κινητήρα του GR Yaris

Το Toyota GR Yaris είναι ένα από τις πιο καυτά Hatchback στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, αλλά για κάποιους παραμένει μικρό και όχι ιδιαίτερα πρακτικό. Το Auto Express αναφέρει ότι ένα GR Corolla θα φτάσει -στο Ηνωμένο Βασίλειο- το 2023 και το μοντέλο θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με το γρήγορο Yaris. Αυτή η έκδοση του Corolla θα ανταγωνίζεται τα Ford Focus ST και Hyundai i30 N.

Φήμες κυκλοφορούν για μια γρήγορη έκδοση του Corolla εδώ και καιρό. Ο Toshio Kanei, Αναπληρωτής Διευθυντής Σχεδίασης στην Toyota, δήλωσε στις αρχές του 2019 ότι το hot hatch ήταν υπό ανάπτυξη αλλά ακόμα στα στάδια σχεδιασμού. Είπε ότι η εταιρεία δεν τo ανέπτυξε με κάποιο υβριδικό σύστημα κίνησης στο μυαλό της.

Εάν οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αληθινοί, τότε οι οπαδοί της JDM σχολής που θέλουν κάτι πρακτικό και γρήγορο, θα κάνουν “πάρτι”.

Δείτε την παρουσίαση του GR Yaris εδώ

Το GR Yaris έρχεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων που παράγει 260 ίππους και 360 Nm ροπή στην Ευρώπη. Το ιαπωνικό μοντέλο έχει ελαφρά μεγαλύτερη ιπποδύναμη (270hp). Διαθέτει εξατάχυτο χειροκίνητο σύστημα και εξελιγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς με διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης Torsen στα δύο άκρα. Η καυτή καταπακτή φτάνει τα 100 km / h σε 5,5 δευτερόλεπτα και η ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 230 km / h .

Πηγή: AutoExpress

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).