Η Mercedes επιβεβαίωσε την νέα S-class και την EQA για το 2020

Παρά τη μικρή μείωση των παγκόσμιων πωλήσεων, η Daimler είναι στην ευχάριστη θέση να αναφέρει θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2019. Για να διατηρήσει τη δυναμική της, ο γερμανός κατασκευαστής έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει πολλά νέα μοντέλα μέσα στο έτος, μεταξύ άλλων και η ολοκαίνουργια Mercedes-Benz S-Class αλλά και η αμιγώς ηλεκτρική EQA.

Μέσω του δελτίου τύπου που αναφέρει τα αποτελέσματα της Daimler για το 2019, ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε ότι η ναυαρχίδα της Mercedes θα φτάσει αργότερα φέτος. Έχουμε δει πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες και βίντεο και εικάζουμε ότι η ναυαρχίδα θα κάνει το ντεμπούτο της το δεύτερο εξάμηνο του 2020, πιθανότατα κατά τη διάρκεια του Paris Motor Show.

Το πρώτο ηλεκτρικό compact SUV της, θα πρέπει επίσης, να έρθει το τρίτο ή το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Το GLA EV αναμένεται να προσφέρει μια οικεία εμφάνιση σε συνδυασμό με δύο ή τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις ανάλογα με την απόδοση και μέγιστη εμβέλεια. Οι πωλήσεις θα πρέπει να αρχίσουν πριν από το τέλος του έτους.

Το EQA θα αποτελέσει μέρος της σημαντικής ώθησης της Daimler προς την ηλεκτροκίνηση και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2, η οποία περιλαμβάνει επίσης “πολλές παραλλαγές με plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και τεχνολογία 48 Volt.” Επίσης, η Mercedes σκοπεύει να τετραπλασιάσει το μερίδιο των υβριδικών plug-in ηλεκτρικών οχημάτων στις συνολικές πωλήσεις φέτος και να παράγει ηλεκτρικές μπαταρίες σε εννέα εργοστάσια, σε επτά τοποθεσίες και σε τρεις ηπείρους σε όλο τον κόσμο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δοκιμάζει επί του παρόντος μια ηλεκτροκίνητη έκδοση της S-Class, η οποία θα λάβει το μαρκάρισμα EQS. Τελικά, το πολυτελές sedan EV θα μπορούσε να κάνει και ντεμπούτο πριν από το τέλος του έτους, αλλά όχι πριν από την άφιξη της W223 S-Class.