Αναβάθμιση λογισμικού στο Jaguar I-Pace αυξάνει την αυτονομία

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δουλεύουν σκληρά για να αυξήσουν την αυτονομία των ηλεκτρικών μοντέλων και να βελτιώσουν τον χρόνο φόρτισης. Η Jaguar έπειτα από μεγάλη μελέτη και συλλογή δεδομένων από ταξίδια 80 εκατ. + χιλιομέτρων σε διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά και με την τεχνογνωσία της μάρκας από τη σειρά αγώνων eTrophy που συμμετέχει το I-Pace, αυξάνει την αυτονομία μέσω ενημέρωσης του λογισμικού.

Οι ιδιοκτήτες λοιπόν, θα μπορούν να επισκεφτούν τον τοπικό αντιπρόσωπο τους για δωρεάν ενημέρωση. Το νέο λογισμικό υπολογίζεται ότι βελτιώνει έως και κατά 8% την παρεχόμενη αυτονομία, προσφέροντας έτσι ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης έως και επιπλέον 20 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση.

Ως επιπλέον μπόνους, αυτή η αναβάθμιση θα επιτρέπει στο  I-Pace να αποκτά over-the-air ενημερώσεις στο μέλλον και βελτιώνοντας έτσι τα χαρακτηριστικά του χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη στο επίσημο δίκτυο.

Το νέο λογισμικό διαφοροποιεί το μοίρασμα της ροπής μεταξύ του εμπρός και του πίσω ηλεκτροκινητήρα όταν το I-Pace οδηγείται στο ECO mode (Οικονομικό), φροντίζει ώστε να ανοίγει και κλείνει πιο αποτελεσματικά το σύστημα ενεργών γριλιών του αυτοκινήτου βελτιώνοντας την αεροδυναμική, ενώ αλλάζει ελαφρώς την απόδοση της μπαταρίας και τη λειτουργία του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Παράλληλα, η έξτρα αυτονομία θα είναι διαθέσιμη και σε όλες τις καινούργιες I-Pace που πωλούνται από εδώ και πέρα.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).