Ανεπίσημα αποκαλυπτήρια για το Toyota Yaris GR

Ανεπίσημα αποκαλυπτήρια για το Yaris GR έγιναν από το αυστραλιανό ιστότοπο αυτοκινήτου Wheels, που “έπιασε” την Toyota να γυρίζει ένα διαφημιστικό βίντεο.

Το νέο hot hatch της Toyota, που θα ονομαστεί τελικά GR Yaris και όχι GR-4, είναι τρίθυρο και τετρακίνητο. Θα είναι τούρμπο, κάτι που φαίνεται και από τον ήχο στο προηγούμενο teaser της Toyota, αλλά και από το μεγάλο interocooler που κρύβεται πίσω από την μπροστινή γρίλια.

Όσον αφορά την εμφάνιση, είναι ξεκάθαρη η επιρροή από αγωνιστικό αυτοκίνητο ράλλυ. Πολύ φουσκωμένο με μεγάλους αεραγωγούς και αεροτομές και σίγουρα θα ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό που κατευθύνεται σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, αυτή της ηλεκτροκίνησης.

Βέβαια, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε και πολύ για την επίσημη αποκάλυψη του, με την Toyota να ανακοινώνει ότι θα γίνει στο Auto Salon του Τόκιο, στις 10 Ιανουαρίου.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).