Η Mercedes μας δίνει μια γεύση από την ηλεκτρική EQA

Το ηλεκτρικό GLA θα αποκαλυφθεί πλήρως πριν από το τέλος του έτους.

Η αρχική ιδέα για την τρίθυρη EQA από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017 είναι πλέον παρελθόν, καθώς η έκδοση παραγωγής θα μεταμορφωθεί σε μια πιο πρακτική εκδοχή με ένα πεντάθυρο αμάξωμα. Η Mercedes έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η τελική έκδοση του EV της θα αποκαλυφθεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος και για να μας προϊδεάσει αποφάσισε να δημοσιεύσει μερικές φωτογραφίες από την χιονισμένη Σουηδία.

Το πρωτότυπο φαίνεται να βρίσκεται στην τελική του μορφή, όσον αφορά το αμάξωμα τουλάχιστον, φωτογραφήθηκε στις σκληρές χειμερινές δοκιμές που κάνει η Mercedes στην προσπάθεια να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της να λειτουργούν άψογα ακόμη και σε θερμοκρασίες αρκετά κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Η αξιολόγηση των πρωτοτύπων του EQA περιλαμβάνει επίσης την παρακολούθηση των συστημάτων ελέγχου της πρόσφυσης και των συστημάτων ανάκτησης ενέργειας στον πάγο και το χιόνι, παράλληλα με τη διασφάλιση ότι όλα τα ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν όπως προβλέπεται.

Ενώ η Mercedes εξακολουθεί να μην είναι διατεθειμένη να μιλήσει για βασικά θέματα όπως ο κινητήρας, θα σας υπενθυμίσουμε όσα γνωρίζαμε από την παρουσίαση του concept EQA που βασίζεται σε ένα ζεύγος ηλεκτρικών κινητήρων με συνδυασμένη ισχύ 268 ίππων και μια στιγμιαία ροπή 500 Nm. Η διάταξη αυτή δίνει ένα τετρακίνητο σύνολο, με κάθε ηλεκτροκινητήρα να κινεί έναν άξονα και επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά την μπαταρία, το Concept EQA, όπως ήταν γνωστό με το επίσημο όνομα, είχε ένα πακέτο συνολικής χωρητικότητας άνω των 60 kWh και εύρος οδήγησης περίπου 400 χιλιομέτρων σύμφωνα με το NEDC, το οποίο βασίζεται τόσο σε WLTP και πιθανότατα λιγότερο βασισμένο στις διαδικασίες δοκιμών του EPA.

Η παραγωγή του EQA θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο Smart στο Hambach, όπου η Daimler έχει επενδύει 500 εκατομμύρια ευρώ (περίπου $ 542 εκατομμύρια σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), καθιστώντας έτσι το ηλεκτρικό GLA την πρώτη Mercedes που θα κατασκευαστεί ποτέ στη Γαλλία. Ένα αντίστοιχο EQB πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2021.