Η Skoda και τα σκίτσα του νέου Octavia

Η Skoda κυκλοφόρησε ένα ζευγάρι σκίτσων που μας δίνουν μια ιδέα για την εμφάνιση της επόμενης γενιάς Octavia, που θα αποκαλυφθεί μέσα στο επόμενο έτος.

Τα σκίτσα επιβεβαιώνουν την αρχική υποψία, βασισμένη σε προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, ότι το νέο αυτοκίνητο παίρνει επιρροή από το μεγαλύτερο “αδερφό” του, Superb. Στο μπροστινό μέρος, το Octavia 2020 διώχνει τον αμφιλεγόμενο σχεδιασμό χωριστών προβολέων του τρέχοντος αυτοκινήτου και υιοθετεί τις νέες σχεδιαστικές γραμμές της Skoda, με μεγαλύτερη μάσκα, έτσι ώστε να ταιριάζει με τα υπόλοιπα νέα μοντέλα.

Από το πλάι φαίνεται να έχει μία πιο σπορ και μοντέρνα γραμμή που και αυτή θυμίζει το Superb. Στο στέισον μοντέλο που είχαμε δει από κατασκοπευτικές φωτογραφίες, μια πίσω αεροτομή περιτυλίγεται γύρω από το κεκλιμένο πίσω παράθυρο. Και στα δύο μοντέλα, ο σχεδιασμός της πίσω πόρτας του πορτμπαγκάζ και των φωτιστικών σωμάτων δεν έχουν καμία ομοιότητα με το σημερινό Octavia.

Ακόμα δεν έχουμε δει το εσωτερικό του σε οποιαδήποτε μορφή, αλλά μπορούμε να δούμε από το νέα Scala ότι θα διαθέτει ένα καινούριο εσωτερικό σχεδιασμό με μεγαλύτερη ποικιλία υλικών και ανανεωμένο σύστημα infotainment. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της VW Group με δυνατότητα ενημέρωσης over-the-air, ενώ είναι επίσης σχεδόν σίγουρο ότι θα διαθέτει τα Android Auto και Apple CarPlay για ασύρματη σύνδεση με το κινητό μας και χρήση αυτού μέσα από την οθόνη του αυτοκινήτου, αλλά και την ψηφιακή βοηθό της Skoda “Laura’‘.

Τέλος, κάτω απ’ το καπό θα διαθέτει ως βασικό κινητήρα βενζίνης τον νέο 1.000 τρικύλινδρο TSi, με τον 1.500 κ.εκ TSI Evo, να ακολουθεί. Θα υπάρξουν και οι κλασικοί κινητήρες ντίζελ TDi 1.600 και 2.000 κ.εκ. ενώ με το εκτεταμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης της VW Group να διαδίδεται σε όλες τις μάρκες, είναι πολύ πιθανό να προσφέρεται για πρώτη φορά ένα plug-in υβριδικό Octavia. Μην ξεχνάτε και το RS μοντέλο που θα είναι και το πιο δυνατό μέχρι σήμερα.