Μικρό facelift για το Honda Civic

Το πετυχημένο ιαπωνικό hatchback, θα λάβει ένα μικρό φρεσκάρισμα με μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές.

Ένας ελαφρά ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, μία νέα πιο αεροδυναμική και “καθαρή” μάσκα, τα τμήματα με τη γρίλια στους προβολείς ομίχλης και φουλ Led φώτα ολοκληρώνουν τις αλλαγές στο εμπρός μέρος. Το νέο Civic θα έρχεται με νέες ζάντες 16 ιντσών για το βασικό μοντέλο, ενώ για τις άλλες εκδόσεις θα διατεθούν ζάντες 17 ιντσών, διαθέσιμες σε ένα αποκλειστικό γκρί χρώμα. Τέλος, θα υπάρξει και η προσθήκη μίας νέας βαφής, Obsidian Blue, εκτός από τα υπάρχουσα παλέτα χρώματων.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέα, πιο ποιοτικά, υλικά και ένα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού οκτώ κατευθύνσεων έχει προστεθεί στην κορυφαία έκδοση. Όλα τα μοντέλα επωφελούνται από ένα αναβαθμισμένο σύστημα infotainment, με κουμπιά συντομεύσεων και τη σουίτα Honda Sensing που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας κ.ά.

Το ανανεωμένο Honda Civic θα λανσαριστεί στην Ευρώπη τον ερχόμενο Δεκέμβρη με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται τον Ιανουάριο του 2020.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).