Το άγριο…facelift του Audi RS4 Avant

Η μικρή ανανέωση του Audi A4 συνεχίζεται και στην έκδοση RS4 και επικεντρώνεται στο νέο σχεδιασμό του μπροστινού τμήματος και στην τεχνολογία στο εσωτερικό του.

Η μπροστινή γρίλια, ο προφυλακτήρας με τους μεγάλους αεραγωγούς και το σπλίτερ, το διαχωρίζουν απο την απλή έκδοση A4 Avant και το κάνουν να θυμίζει το ανανεωμένο και επιθετικό RS6. Η γυαλιστερή μαύρη κυψελωτή μάσκα που χαρακτηρίζει τη σειρά μοντέλων RS της Audi Sport έχει σχεδιαστεί χωρίς πλαίσιο και ενσωματώνεται με τον προφυλακτήρα. Οι προβολείς LED έχουν επίσης ανασχεδιαστεί και διαθέτουν αεραγωγούς στο πλαίσιο τους ενώ το αμάξωμα έχει φαρδύνει κατά 30mm.

Στο εσωτερικό του facelifted μοντέλου, βρίσκεται μια νέα οθόνη αφής 10.1″ , εξοπλισμένη με τη νέα τεχνολογία ακουστικής απόκρισης του infotainment της Audi MMI, στην θέση του παλιού περιστροφικού επιλογέα. Επίσης η οθόνη μπορεί να προβάλει διάφορες πληροφορίες για τον κινητήρα και το αυτοκίνητο ( θερμοκρασίες, πιέσεις , δυνάμεις g, ιπποδύναμη ) αλλά και να μετρήσει χρόνους σε πίστα και επιταχύνσεις. Το ψηφιακό κοντέρ δέχεται και αυτό την νέα RS εμφάνιση και διαθέτει ακόμα βοηθητικά κόκκινα φώτα για τις αλλαγές των ταχυτήτων.

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στον κινητήρα και συνεχίζει να εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο V6 4.4 λίτρων που αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής, αρκετά για να δώσουν στο αυτοκίνητο 0-100 σε 4,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 280 χλμτρ/ώρα.