Το κλειδί της Ferrari Roma είναι το πιο περίεργο κλειδί που έχετε δει ποτέ

Πριν από δύο ημέρες ανακοινώθηκε το νεότερο supercar της Ferrari, το οποίο τιμάει την πρωτεύουσα της Ιταλίας με το όνομα της. Χάρη στο αναλυτικό δελτίο τύπου είδαμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο. Αυτό που δεν είχαμε δει όμως ήταν το κλειδί. Και το κλειδί της είναι το πιο “Ferrari” πράγμα που θα έχετε δει ποτέ.

Ο Jack Rix του Top Gear, δημοσίευσε τις φωτογραφίες του κλειδιού στο Twitter κατά την παρουσίαση του μοντέλου στην Ιταλία. Είναι ουσιαστικά ένα σήμα Ferrari στη μία πλευρά και μία παραδοσιακή δερμάτινη επιφάνεια από την άλλη. Φαίνεται επίσης, ότι υπάρχουν μόνο δύο κουμπιά: ένα για το κλείδωμα του οχήματος, ένα για το ξεκλείδωμα και για το άνοιγμα του πορτμπαγκάζ. Σύμφωνα με την Ferrari, το νέο κλειδί περιλαμβάνει επίσης την λειτουργία “Comfort Access”, που σημαίνει ότι οι οδηγοί πρέπει απλά να αγγίξουν ένα κουμπί δίπλα στη χειρολαβή της πόρτας για να ξεκλειδώσουν και να ανοίξουν το αυτοκίνητο τους.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).