Η αμιγώς ηλεκτρική Bmw i4 θα έχει 530 ίππους και 600 χλμ. αυτονομία

Έχουμε δει αρκετές φορές καμουφλαρισμένα πρωτότυπα της Bmw I4 να κάνουν δοκιμαστικές βόλτες στον δρόμο, χωρίς όμως να γνωρίζουμε κάτι από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα λοιπόν με τους δημοσιογράφους του Roadshow, που κατάφεραν να μάθουν ορισμένες λεπτομέρειες για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Bmw, το I4 θα βασίζεται σε μια αρθρωτή πλατφόρμα, η οποία θα περιλαμβάνει ένα σύνολο μπαταριών 80 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη απόδοση περίπου 530 ίππων. Η επιτάχυνση από τα 0 έως τα 100 χλμ/ώρα δεν θα υπερβαίνει τα τέσσερα δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα θα ρυθμιστεί ηλεκτρονικά στα 200 χλμ/ώρα.

Όσον αφορά την αυτονομία, το Roadshow αναφέρει ότι ο εκτιμώμενος αριθμός που μετρήθηκε από το WLTP της Ευρώπης θα πρέπει να είναι περίπου 600 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Με ταχυφορτιστή 150 kW DC, η μπαταρία των 80 kWh θα επαναφορτίζεται στο 80% σε περίπου 35 λεπτά ενώ σε μόλις 6 λεπτά φόρτισης από το 0, θα κερδίζετε 100 χλμ. αυτονομίας.

Ως ανταγωνιστής του Tesla model 3, το i4 θα βασίζεται στο σύστημα μπαταρίας Generation 5, που είναι σημαντικά μικρότερο από τους προκατόχους του. Η αρθρωτή αρχιτεκτονική του μοντέλου θα μοιραστεί και με τα επόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της BMW, προσφέροντάς δυνατότητα κίνησης στους εμπρός, τους πίσω και σε όλους τους τροχούς, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο ηλεκτροκινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και τα ηλεκτρονικά συστήματα θα βρίσκονται στον μπροστινό ή τον πίσω άξονα ή και στους δύο στις AWD εκδόσεις.

Το I4 αναμένεται να ανακοινωθεί το 2021, με την παραπάνω έκδοση να είναι μία από τις πολλές που η Bmw σκοπεύει να δημιουργήσει, η κάθε μία με διαφορετική απόδοση και αυτονομία.