Το νέο Batmobile θα είναι Muscle Car

Η νέα εκδοχή του Batman γυρίζεται αυτή τη στιγμή και πρωταγωνιστεί ο Ρόμπερτ Πάτινσον. Σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο tweet, ο σκηνοθέτης Matt Reeves προσέφερε τη πρώτη γεύση από το νέο Batmobile (όχημα) και μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό από το παρελθόν.

Ο Reeves προσφέρει μόνο τρία πλάνα του νέου Batmobile, αλλά μας λένε πολλά. Μπροστά, το αυτοκίνητο έχει ένα πλατύ, μεγάλο και επίπεδο καπό με αεραγωγούς στη μέση. Οι προβολείς δεν είναι ορατοί, αλλά φαίνονται ενσωματωμένοι βαθιά μέσα στη μάσκα. Το συνολικό του σχήμα παραπέμπει σε παλιό Muscle Car, όπως ένα Dodge Challenger του 1970.

Το νέο Batmobile όμως, χάνει πολλά από τα κλασικά αμερικάνικα στοιχεία του στο πίσω μέρος. Υπάρχουν τεράστια οπίσθια φτερά με καμπυλωτό σχήμα. Η οροφή είναι πολύ μικρή, επειδή ολόκληρο το οπίσθιο τμήμα του οχήματος εκτίθεται, για να δημιουργήσει χώρο για τον τεράστιο κινητήρα.

Το θηριώδες μοτέρ, που είναι είτε V8 είτε V10, κυριαρχεί στο πίσω μέρος. Οι εξατμίσεις εξέρχονται κάθετα σε κάθε πλευρά και η κυκλική δομή στο κέντρο, θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος afterburner, καθώς αυτό είναι ένα εικονικό κομμάτι των Batmobile.

Στην ταινία, που θα έχει τον απλό τίτλο “The Batman”, πέρα από τον Πάτινσον, πρωταγωνιστούν και οι Ζόι Κράβιτς ως Catwoman, ο Πολ Ντέινο ως Riddler, ο Αντι Σέρκις ως Αλφρεντ, ο Κόλιν Φάρελ ως Πιγκουίνος, o Τζον Τορτούρο ως Καρμάιν Φαλκόνε και ο Τζέφρι Ράιτ ως Επιθεωρητή Γκόρντον. Σύμφωνα πάντως με τον Πάτινσον «αυτός ο Batman θα είναι τρελός και διεστραμμένος» κάτι που μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για την ταινία η οποία ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες 25 Ιουνίου 2021.