Το τελευταίο δίλιτρο Subaru Impreza WRX STI

H Subaru λανσάρει μια ειδική και τελική έκδοση για το Impreza WRX STI, με τον θρυλικό δίλιτρο boxer κινητήρα EJ20. Ο δίλιτρος αυτός κινητήρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ιαπωνικής εταιρείας, τόσο στα εμπορικά μοντέλα της, όσο και στα αγωνιστικά της.Έκανε το ντεμπούτο του το 1989 στο Legacy ενώ ήταν και ο κινητήρας που φορούσε το εμβληματικό αγωνιστικό Subaru Impreza WRX STI που κατέκτησε πολλούς παγκόσμιους τίτλους στο WRC, τις δεκαετίες του 1990 και του 2000.

Η ειδική αυτή έκδοση θα διατεθεί μόλις σε 555 μονάδες πριν διακοπεί οριστικά η παραγωγή του εν λόγω κινητήρα τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Από την άλλη, βέβαια, το WRX STI θα συνεχίσει να προσφέρεται στην Ευρώπη με τον turbo κινητήρα των 2,5 λτ. με κωδική ονομασία EJ25

Η ειδική αυτή έκδοση θα εφοδιάζεται με 19άρες χρυσές BBS ζάντες, μια ειδική πλάκα EJ20 Final Edition, και ροζ λεπτομέρειες στη γρίλια, ενώ θεωρείται δεδομένη η ενσωμάτωση και μερικών πρόσθετων αεροδυναμικών στοιχείων που θα διαφοροποιούν και την έκδοση.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο και οι παραγγελίες του θα ξεκινήσουν από τις 23 Οκτωβρίου και θα αυτοί που το επιθυμούν εκτός από τα χρήματα που πρέπει να δώσουν πρέπει να είναι και τυχεροί καθώς θα πραγματοποιηθεί κλήρωση λόγω της μεγάλης ζήτησης!