Έρχεται στην Ευρώπη η υβριδική Bentley Benteyga

Πριν από λίγους μήνες η Bentley ανακοίνωσε και κυκλοφόρησε το Bentayga Hybrid, ένα μοντέλο το οποίο η εταιρεία αναφέρει ως το “πρώτο βήμα της προς την ηλεκτροκίνηση” , στη Βόρεια Αμερική και τώρα η εταιρεία την έχει δρομολογήσει για την Ευρώπη. Σύμφωνα με την Bentley, αυτό το SUV είναι το πιο αποδοτικό μοντέλο της μάρκας μέχρι σήμερα.

Η Βρετανική εταιρεία έδωσε επίσης τον τίτλο “το πρώτο αληθινό ηλεκτροκίνητο πολυτελές αυτοκίνητο στον κόσμο”. Αυτό όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί λίγο τραβηγμένο,αν σκεφτούμε τα επίπεδα πολυτέλειας των υβριδικών μοντέλων Tesla, BMW και Porsche.

Μέχρι το 2023, η Bentley ελπίζει να προσφέρει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε μοντέλου στη γκάμα της, φιλοδοξία παρόμοια με αυτή της VW και της Lincoln, ενώ το Bentayga Hybrid είναι το πρώτο μοντέλο που ξεκίνησε ως μέρος αυτού του στόχου ηλεκτροκίνησης.

Το μοντέλο τροφοδοτείται από έναν τούρμπο V6 3.0 λίτρων που συνδυάζεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Το σύστημα οδήγησης που ελέγχει και τα δύο βελτιστοποιεί το πόσο  χρησιμοποιείται το καθένα, για να εξασφαλίσει ότι όλη η διαθέσιμη ισχύς χρησιμοποιείται πιο αποτελεσματικά. Αποδίδει 443 ίππους με 700 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να  ανέρχεται στα 254 km/h, και την διαδικασία 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 5,5 δευτερόλεπτα.

Υπενθυμίζεται πως η αυτονομία του μοντέλου αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, βάσει NEDC, θα αντιστοιχεί σε 51 χλμτρ.