Το Facelift του Tiguan έχει στοιχεία από το νέο Golf

Η VW ετοιμάζει την ανανέωση του Tiguan και πλέον μπορούμε να δούμε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες τις περισσότερες αλλαγές αφού κυκλοφορεί “ακαμουφλάριστο”.

Παρά το ότι δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά το πρωτότυπο του ανανεωμένου compact crossover, κρύβει μερικές αλλαγές. Η VW έχει τοποθετήσει αυτοκόλλητα στα εμπρός και πίσω φώτα προσπαθώντας να μην είναι εμφανής οι αλλαγές. Μπορούμε όμως να καταλάβουμε την διαφορά με το προηγούμενο Tiguan και την ομοιότητα με το νέο Golf. Μικρές αλλαγές υπάρχουν και στους προφυλακτήρες. Το ενημερωμένο μοντέλο θα έχει επίσης το πιο πρόσφατο λογότυπο της εταιρείας και θα πρέπει να φέρει εμφανώς τα γράμματα “TIGUAN” στην πίσω πόρτα του, αλά T-Cross, T-Roc και Touareg.

Η λογική μας λέει ότι οι ίδιες ενημερώσεις προορίζονται και για την επταθέσια έκδοση Allspace. Και οι δύο γεύσεις του Tiguan θα λάβουν κάποιες ήπιες αλλαγές στο εσωτερικό της καμπίνας. Ένα ενημερωμένο infotainment και τα τελευταία συστήματα ασφάλειας της VW θα βρίσκονται στο μενού για το crossover, μαζί με μερικές μικρές αλλαγές στην επένδυση, την ταπετσαρία και γενικότερα τον εσωτερικό εξοπλισμό.

Δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξουν αλλαγές κάτω από το καπό, αλλά πιστεύουμε ότι το Tiguan θα έχει τον βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων του Golf με ήπια υβριδική τεχνολογία. Θα πρέπει επίσης να  υπάρχει ένα καθαρότερο ντίζελ 2.0 λίτρων, μαζί με ένα plug-in υβριδικό μοντέλο.