Έρχεται το ηλεκτρικό Mini John Cooper Works;

Η εξέλιξη της γκάμας μοντέλων MINI επικεντρώνεται τώρα στην ηλεκτροκίνηση με σκοπό να προσφέρει νέες ευκαιρίες για διασκεδαστική οδήγηση – διευρύνοντας παράλληλα τους ορίζοντες δυνατοτήτων για την John Cooper Works. Οι μελλοντικές αρχιτεκτονικές οχημάτων ΜΙΝΙ θα συνδυάζουν εξαιρετικά σπορ επιδόσεις και γνήσια διασκεδαστική οδήγηση με ηλεκτροκίνηση και κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η MINI κάνει ήδη άλματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το plug-in υβριδικό MINI Cooper SE Countryman ALL4  χάρισε στη μάρκα ένα ποσοστό πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων 5% επί του συνόλου των πωλήσεων. Μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE, το ποσοστό αυτό διπλασιάστηκε στο 10% περίπου μέσα σε λίγους μήνες. Βάσει αυτών των δεδομένων, και σκεπτόμενη το μέλλον, η MINI προετοιμάζει τώρα το επόμενο βήμα στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων John Cooper Works.

«Με το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ, έχουμε αποδείξει πόσο καλά μπορεί να συνδυαστεί η διασκεδαστική οδήγηση, το σήμα κατατεθέν της μάρκας, με την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Bernd Körber, Επικεφαλής της μάρκας MINI. «Τώρα ήρθε η ώρα να μεταφέρουμε το πάθος της John Cooper Works για υψηλές επιδόσεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Γι’ αυτό δουλεύουμε συστηματικά πάνω στην ανάπτυξη νέων φιλοσοφιών για ηλεκτρικά μοντέλα John Cooper Works».

Η επικέντρωση τώρα στη δημιουργία ενός ηλεκτρικού MINI John Cooper Works δείχνει πόσο σημαντική είναι η ηλεκτροκίνηση για τη μελλοντική κατεύθυνση της μάρκας – στόχος είναι ένα μοναδικό μίγμα βιωσιμότητας, επιδόσεων και πάθους. «Μοντέλα John Cooper Works με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ώστε να διασφαλίζεται η ικανοποίηση όλων των αναγκών και επιθυμιών των φίλων των σπορ επιδόσεων ανά τον κόσμο», σχολίασε ο Bernd Körber. «Με τις νέες φιλοδοξίες μας στο χώρο των ηλεκτρικών επιδόσεων, δημιουργούνται επίσης απεριόριστες ευκαιρίες για την ενίσχυση του ξεχωριστού προφίλ της John Cooper Works».

Δελτίο Τύπου: Mini Hellas