Ετοιμάζεται το Facelift του Skoda Kodiaq και Kodiaq RS αλλά και του Karoq

Το γρηγορότερο επτάθέσιο SUV στο Nürburgring ετοιμάζεται για ένα μικρό facelift.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση μιας σειράς κατασκοπευτικών φωτογραφιών του Skoda Karoq facelift, ο μεγαλύτερος αδερφός του εμφανίστηκε και αυτός στην ανανεωμένη του εκδοχή. Βέβαια δεν είναι απλά ένα Kodiaq, αλλά η έκδοση υψηλής απόδοσης RS, που την βλέπουμε για πρώτη φορά.

Όπως και το Karoq, το Kodiaq RS έχει καμουφλάζ μπροστά και πίσω, όπου θα υπάρξουν νέοι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες αλλά και φώτα. Μην “τρελαίνεστε” με τα φώτα αλογόνου του πρωτοτύπου, το γρήγορο SUV θα διατίθεται με Full LED ως στάνταρ.

Ακόμα, ένα από τα δοκιμαστικά οχήματα είχε ένα φύλλο τεχνικών προδιαγραφών μέσα στην καμπίνα του, που αποκαλύπτει την ταυτότητα του κινητήρα – ένας turbodiesel 2,0 λίτρων με 200 ίππους. Πρόκειται για τη μονάδα 2.0 TDI Evo του Volkswagen Group που έκανε ντεμπούτο πρόσφατα στη Skoda με την Octavia Scout.

Το καθαρότερο και πιο αποτελεσματικό σύστημα μετάδοσης κίνησης θα προσφέρεται επίσης για το πετρελαιοκίνητο Octavia RS που θα έρθει αργότερα φέτος, έχοντας ήδη κάνει το ντεμπούτο του στο VW Golf GTD. Το σπορ diesel θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε μια αυτόματο κιβώτιο DSG.

Ο 2λιτρος diesel δεν θα είναι η μόνη καινοτομία που θα φέρει το facelift του Kodiaq, καθώς περιμένουμε και ένα plug-in υβριδικό σύνολο, από το Superb iV. Αυτό θα συνδυάζει ένα κινητήρα βενζίνης 1,4 TSI  με έναν ηλεκτροκινητήρα και θα αποδίδει συνολική ισχύ 218 ίππων (160 kW).

Περιμένουμε την παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης μέσα στο 2020.

Πηγές: Motor1, CarPix, Automedia