Νέο Opel Astra OPC 2021 με 300 ίππους και τετρακίνηση;

Ενώ τα Octavia, Golf, Leon του VW Group έχουν ανανεωθεί ολοκληρωτικά το 2020, μαζί με το ανανεωμένο Renault Megane, τα υπόλοιπά Ευρωπαϊκά μικρομεσαία έχουν παραμείνει σχεδόν ίδια. Το 2021 όμως θα είναι η χρονιά που θα κυκλοφορήσει το ολοκαίνουργιο Peugeot 308, το οποίο για πρώτη φορά θα σχετίζεται μηχανικά με το Opel Astra.

Το Astra θα μεταβεί στην πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου PSA, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που έγινε τον περασμένο Ιούνιο. Μια νέα έκθεση από το Autocar φέρνει στο φως νέα στοιχεία για το πεντάθυρο hatchback, το οποίο θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο Rüsselsheim, στη Γερμανία. Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Opel είπε στo βρετανικό μέσο, ότι το ανανεωμένο Astra θα είναι εξίσου τολμηρό με το Mokka του 2021!

Όπως το Opel Corsa δεν μοιάζει με το Peugeot 208, τα μεγαλύτερα αδέρφια τους θα διαφοροποιηθούν οπτικά μέσα και έξω, παρόλο που θα μοιράζονται σε μεγάλο βαθμό τα μηχανικά τους μέρη. Το Autocar αναφέρεται μόνο στο 5θυρο hatchback, όμως θεωρούμε ότι θα υπάρξει και ένα sports tourer μοντέλο.

Και ενώ η βάση του μοντέλου θα είναι οι γνωστοί τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, αναμένονται και δύο νέα υβριδικά σύνολα. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, ο πιο ισχυρός από τους δύο PHEV θα προορίζεται για ένα κορυφαίο Astra OPC, με το υβριδικό σύστημα του Grandland X Plug-In Hybrid4.

Αν ο ισχυρισμός του Autocar είναι αληθής, αυτό σημαίνει ότι το Hot-Hatch θα έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς και συνδυασμένη απόδοση 300 ίππων και 450 Nm ροπής από έναν κινητήρα 1.600 κ.εκ, διπλούς ηλεκτρικούς κινητήρες και πιθανώς το ίδιο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το σύστημα θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 13,2-kWh που χαρίζει και ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων. Εάν λοιπόν το νέο Astra OPC έχει ακριβώς το ίδιο PHEV σύνολο, θα πρέπει να είναι και πιο γρήγορο από το crossover χάρη στο μικρότερο βάρος του. Ως υπενθύμιση, το υβριδικό Grandland X κάνει τα 0-100 km / h σε 6,5 δευτερόλεπτα και έχει τελική 220 km / h.

Πηγή: Autocar, Φωτογραφίες: Motor1

One thought on “Νέο Opel Astra OPC 2021 με 300 ίππους και τετρακίνηση;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.