Πακέτο αναβάθμισης για τα X3 & X4 M που τα εκτοξεύει στους 610 ίππους

Με την BMW να αναμένει ότι το X3 M θα γίνει το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της μάρκας M παγκοσμίως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αρκετές εταιρείες tuning ήδη εργάζονται στο SUV επιδόσεων. Η ελβετική βελτιωτική εταιρεία Dahler είναι μία από αυτές και ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο πακέτο που περιλαμβάνει αναβαθμίσεις τόσο για το X3 M αλλά και για το μηχανικά πανομοιότυπο X4 M.

Χαρακτηρισμένο ως “ισχυρό σαν Αρκούδα γκρίζλι, αλλά γήινο και κομψό”, το δίδυμο βασίζεται σε έναν τροποποιημένο εξακύλινδρο 3.000 κ.εκ. υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που προσφέρει 480 ίππους και 600 Nm ροπή στην απλή έκδοση και 510 στην πιο ισχυρή Cometition.

Το πακέτο επιδόσεων ενισχύει αυτούς τους αριθμούς στους 610 ίππους και στα 760 Nm ενώ απομακρύνεται και ο περιοριστής της τελικής ταχύτητας. Ναι, θα 300αρίζει…και με άνεση. Η Dahler υπόσχεται ακόμη περισσότερη δύναμη με το πακέτο 2ου Σταδίου που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή.

Ακόμα, επωφελούνται από ένα σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι, που παράγει έναν πιο σπορ και άγριο ήχο. Το σύστημα έχει δημιουργηθεί ώστε να λειτουργεί τέλεια με τα εργοστασιακά φίλτρα παρακράτησης σωματιδίων. Τα SUV κάθονται επίσης πάνω σε μια χαμηλωμένη ανάρτηση και διατίθενται τροχοί 21 και 22 ιντσών.

Όλα από τα προαναφερθέντα είναι ήδη διαθέσιμα, ενώ ο βελτιωτικός οίκος αναπτύσσει και ένα ρυθμιζόμενο κιτ ανάρτησης σε ύψος και σκληρότητα, καθώς και οπτικές βελτιώσεις όπως ένα νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα.

 

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).