Το επόμενο Corsa θα είναι μόνο ηλεκτρικό

To Corsa πέμπτης γενιάς μόλις κυκλοφόρησε, και είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρική έκδοση αυτονομίας 330 χλμ., μαζί βέβαια και με εναλλακτικές βενζίνης και ντίζελ .

Ο Stephen Norman (επικεφαλής στην Vauxhall) ήταν απόλυτος όταν ρωτήθηκε αν το όνομα “Corsa”, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ένα SUV αντί για ένα hatchback στο μέλλον. «Απολύτως όχι», είπε στο Autocar.

“Με την ηλεκτροκίνηση, τα οχήματα της κατηγορίας Β και πιθανώς ακόμη και της κατηγορίας Α θα γίνουν πιο συναφή. Η επόμενη γενιά superminis, συμπεριλαμβανομένου του Corsa, θα είναι ηλεκτρική. Πιστεύω πραγματικά σε αυτό. ”

Όμως, με τα μικρά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται κυρίως για μετακίνηση μέσα στις πόλεις, η έλλειψη υποδομών φόρτισης είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Άλλο ένα πρόβλημα είναι για αυτούς που μένουν σε πολυκατοικίες και δεν έχουν πάρκινγκ οι οποίοι δεν έχουν και κάποιο τρόπο φόρτισης του αυτοκινήτου.

Ο Norman, πιστεύει ότι μόλις οι κυβερνήσεις αποφασίσουν να ενστερνιστούν πλήρως τις υποδομές και να θέσουν σε ισχύ χρηματοδότηση και σχέδια, τότε η πρόοδος θα επιταχυνθεί σε μεγάλο βαθμό.

“Όταν παρθεί μία απόφαση, θα συμβεί απίστευτα γρήγορα. Το 2025, κανένας κατασκευαστής δεν θα φτιάχνει βενζινοκινητήρες ή πετρελαιοκινητήρες. ”

Η πέμπτη γενιά του Corsa αντιμετώπισε μια βιαστική διαδικασία ανάπτυξης, από την ιδέα μέχρι το τελικό αυτοκίνητο, σε μόλις δυόμισι χρόνια. Αυτό οφείλεται στην εξαγορά της Opel από το γκρούπ PSA.