Η επιστροφή του Fiat Punto;

Ο διευθύνων σύμβουλος της FCA Mike Manley, πρότεινε (κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των κερδών της εταιρίας για το τρίτο τρίμηνο) την διακοπή της παραγωγής μικρών αυτοκινήτων. Αυτό θα σήμαινε το τέλος των 500 και Panda, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο ήταν το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην κατηγορία του κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους στην Ευρώπη. Απ’ την άλλη βέβαια, το μέλλον του Fiat 500 είναι το 500 Ev, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που αναμένεται το 2020.

Το πρόβλημα με το σχέδιο της FCA να μετατοπίσει τους αγοραστές στη μεγαλύτερη κατηγορία “Β”, είναι ότι η Fiat δεν έχει κάποιο τέτοιο μοντέλο στη γκάμα της μετά το τέλος της παραγωγής του Punto πέρυσι. Ωστόσο με την συγχώνευση της FCA με την PSA, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο Punto με την κοινή πλατφόρμα CPM των 208, DS3 Crossback και Corsa.

Τα ψηφιακά πρωτότυπα, απεικονίζουν μία υποθετική τέταρτη γενιά του ιταλικού supermini με σχεδιαστικά στοιχεία δανεισμένα από το Fiat Argo, ένα subcompact hatchback που πωλείται στη Νότια Αμερική. Προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανή αλληλεπικάλυψη του, με το Corsa και το 208, το ανανεωμένο Punto θα μπορούσε να είναι η έκδοση χαμηλού κόστους του trio και αντίπαλος της επόμενης γενιάς Dacia Sandero που προγραμματίζεται για το επόμενο έτος.Π

Πηγή: Motor1