Ψηφιακά πρωτότυπα μας γνωρίζουν με το νέο Opel Mokka (X)

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μοιραστήκαμε μαζί σας τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της επόμενης γενιάς Opel Mokka. Από αυτή τη πρώτη ματιά είδαμε ότι θα έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με το εξερχόμενο μοντέλο με διαφορετικές συνολικές αναλογίες και μια νέα αρχιτεκτονική κάτω από το σασί. Πιστοί στο ραντεβού τους, οι συνάδελφοι από το Kolesa.ru δημοσίευσαν αυτά τα ψηφιακό πρωτότυπα του νέου Mokka.

Βασισμένο τόσο στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες όσο και στην νέα σχεδιαστική γλώσσα της Opel, την οποία είδαμε στα Crossland X and Grandland X, θα έχει μια πιο ώριμη σχεδίαση με ελαφρώς καμπυλωτή οροφή. Ενώ σαφής είναι η επιρροή από το πρωτότυπο GT X Experimenta. Το νέο Mokka θα μοιράζεται την πλατφόρμα EMP1 με τα νέα Opel Corsa, Peugeot 208 και το νέο DS3 Crossback.

Στο μπροστινό μέρος παρατηρούμε τα μικρά φωτιστικά σώματα LED και την νέα επιθετική μάσκα της Opel, μαζί με έναν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Από το πλάι, ξεχωρίζει η κεκλιμένη οροφή που αιωρείται στο τελείωμα της, με τον διπλό χρωματισμό, και δίνει κουπέ σχήμα στο αμάξι. Πίσω, τα πολύ λεπτά φώτα δίνουν χαρακτήρα.

Χάρη στη νέα πλατφόρμα, φημολογείται έντονα ότι θα υπάρξει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του νέου Mokka. Είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα μοιραστεί το σύστημα ισχύος με το DS3 Crossback E-Tense, που σημαίνει ότι ένας ηλεκτροκινητήρας 134 ίππων (100 kW) θα δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ μια μπαταρία 50 kWh θα παρέχει αυτονομία 300 χιλιομέτρων.

Ακόμα μια πληροφορία υποδεικνύει ότι το νέο compact crossover θα πετάξει το X από το όνομά του για τη νέα γενιά και θα ονομάζεται απλά Mokka (χωρίς το X). Περισσότερα θα μάθουμε προς το τέλος του τρέχοντος έτους, όπου η Opel αναμένεται να παρουσιάσει το πλήρως ανανεωμένο μοντέλο της.