Η νέα Ford Mustang θα είναι τετρακίνητη με υβριδικό V8 κινητήρα

Η Ford συγκλόνισε την αυτοκινητοβιομηχανία και τους θαυμαστές της όταν κυκλοφόρησε το ηλεκτρικό crossover Mustang Mach-E πριν από λίγους μήνες, μιας και συνδύασε το όνομα Mustang με κάτι που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε – ηλεκτροκίνηση και αμάξωμα SUV. Σύμφωνα με μία νέα αναφορά από το Autocar, η Ford ίσως ετοιμάζει διαφοροποιήσεις και για το κλασικό pony car της, την κουπέ Mustang δηλαδή.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτες πηγές του βρετανικού ιστοτόπου αυτοκινήτου, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η νέα Mustang να έρθει με κάποια μορφή υβριδικής τεχνολογίας. Η επόμενη γενιά της Mustang αναμένεται να φτάσει κάποια στιγμή το 2021 ή το 2022 και για άλλη μια φορά θα είναι παγκόσμιος παίκτης για την εταιρεία, μετά την επιτυχία στην αγορά του αυτοκινήτου που είχε η γενιά S550 με περισσότερες από 55.000 πωλήσεις στην Ευρώπη από την κυκλοφορία της το 2015.

Το αρχικό σχέδιο για το αυτοκίνητο το 2017 περιελάμβανε την κυκλοφορία μίας υβριδικής Mustang το 2020, αλλά τελικά, το ηλεκτροκίνητο σπορ αυτοκίνητο καθυστέρησε για το μοντέλο επόμενης γενιάς. Η έκθεση του Autocar αναφέρει μια δήλωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας από την Ford το 2017, όπου ο κατασκευαστής αναφέρεται σε ένα “σύστημα κίνησης με δύο κινητήρες για υβριδικά οχήματα”. Τα τεχνικά αυτά σχέδια δείχνουν έναν V8 κινητήρα εσωτερικής καύσης να τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες «τοποθετημένοι απέναντι από τον κινητήρα» να δίνουν κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Με απλά λόγια, αυτή η διάταξη θα κάνει το αυτοκίνητο τετρακίνητο. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα CD6, που υπάρχει και στο SUV Explorer (αγορά Η.Π.Α).

Όλα αυτά είναι απλά εικασίες, αλλά αν αποδειχθούν αληθινές, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν η Ford θα προσφέρει και πιο προσιτούς, μη υβριδικούς κινητήρες V8 και τετρακύλινδρους κινητήρες για το Mustang επόμενης γενιάς.

Πηγή: Autocar

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).