780 ίππους στους τροχούς για το νέο Toyota Supra!

Το Toyota Supra mk4, έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα για βελτίωση, με τον 2jz κινητήρα του να ξεπερνούσε τους 1000 ίππους για…πλάκα.

Όταν ανακοινώθηκε το νέο Supra, αρκετοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν για την επιλογή του κινητήρα της Bmw, μιας και δεν γνώριζαν τις δυνατότητες που θα είχε, όσον αφορά την βελτίωση. Απ’ ότι φαίνεται όμως, ο εξακύλινδρος τρίλιτρος υπετρτροφοδοτούμενος κινητήρας έχει “πολύ ψωμί”.

Με νέα σφυρήλατα έμβολα, μεγαλύτερη τουρμπίνα Borgwarner EFR 8474, αλλαγμένη κυλινδροκεφαλή και σύστημα μεθανόλης, το συγκεκριμένο Supra απέδωσε 781 ίππους στους τροχούς και 900 Nm ροπή. Σύμφωνα με το post που έκαναν οι βελτιωτές, μπορεί να κάνει τα 100-200 σε 5 δευτερόλεπτα ενώ υπόσχονται ότι με ορισμένες αλλαγές στον επόμενο επαναπρογραμματισμό, θα ξεπεράσει τους 900 ίππους (στο στρόφαλο).

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).