Δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα διαθέτει πλέον ο Δήμος Δέλτα στη Θεσσαλονίκη

Όλο και περισσότερο προτιμάται η ηλεκτροκίνηση στα οχήματα των Δήμων της χώρας με τη Θεσσαλονίκη και το Δήμο Δέλτα να έχε αυτή τη φορά τη σειρά του. Μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ εκσυγχρονίζεται συνολικά ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός στην αντιδημαρχία και στη διεύθυνση της καθαριότητας.

Πρόκειται για ένα τετρακυκλο όχημα με ανατρεπόμενη κύβοταμαξα και πλυστικό μηχάνημα 200 λίτρων και ένα τετράκυκλο όχημα με ανατρεπόμενο κάδο. Η μελέτη για την προμήθεια έγινε από την Διεύθυνση Καθαριοτητας Δημου Δελτα και η προμήθεια και η συμβασιοποίηση με τον ανάδοχο έγινε από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Τα δυο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζί με ακόμη ένα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Δέλτα το 2021 θα ενισχύσουν τον στόλο της αντιδημαρχίας καθαριότητας. Στη διαδικασία παράδοσης από την εταιρεία έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κυριακίδης και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Χρύσα Γεωργιάδου.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη και του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη ήδη εκσυγχρονίζεται συνολικά ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός στην αντιδημαρχία και στη διεύθυνση καθαριότητας, έτσι ώστε σταδιακά να αλλάξουν όλα τα παλαιότερα οχήματα και να αντικατασταθούν με νέα ηλεκτρικά και υπερσύγχρονα.

«Γυρίζουμε σελίδα με τη αντιδημαρχία καθαριότητας και εκσυγχρονίζουμε τα αυτοκίνητα προκειμένου να γίνεται αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις εννέα κοινότητας του Δήμου Δέλτα. Με αυτά τα δυο οχήματα ενισχύεται η καθαριότητα μέσα στις κοινότητες και παράλληλα εξαλείφεται η εκπομπή ρύπων στους οικισμούς. Στόχος είναι να φέρουμε το μέλλον της ηλεκτρικής αυτοκίνησης στο Δήμο Δέλτα για να μηδενιστεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης.

«Τα δυο αυτοκίνητα μπαίνουν το επόμενο διάστημα στον προγραμματισμό της διεύθυνσης Καθαριότητας για να ξεκινήσουν την αποκομιδή απορριμμάτων από μικρούς κάδους και γειτονιές με στενούς δρόμους», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κυριακίδης.

Τα δύο υπερσύγχρονα αυτοκίνητα πρόκειται να αξιοποιηθούν στη φόρτωση σκουπιδιών και μικρών αντικειμένων, όπως κλαδιά, τη μεταφορά στην υπηρεσία καθαριότητας και το πλύσιμο των δρόμων σε όλες τις περιοχές.

Άμεσα φθάνει στο τέλος της και η προμήθεια των 1390 κάδων που θα τοποθετηθούν σε όλες τις κοινότητες, ενώ ολοκληρώνεται και η παραλαβή ανταλλακτικών για τους κάδους, οι οποίοι δεν έχουν υποστεί σοβαρές φθορές, ώστε να επισκευαστούν και να τοποθετηθούν στις κοινότητες.