Έργα στον Πειραιά – Αλλάζει το οδικό δίκτυο

Ο Δήμος Πειραιά έβαλε μπρος τις νέες ασφαλτοστρώσεις ώστε να αποκατασταθεί και να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο, σε 131 δρόμους και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 4,3 εκ. ευρώ.

Τα Καμίνια και η Παλαιά Κοκκινιά βρίσκονται σε εργασίες ασφαλτοστρώσεων τις ημέρες αυτές από τον Δήμο Πειραιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη Γ’ Δημοτική Κοινότητα, σε μικρούς και μεγάλους δρόμους στο Νέο Φάληρο και συγκεκριμένα στις οδούς: Γιαννοπούλου, Σμολένσκυ, Καραϊσκάκη, Σουρή, Ζαΐμη (από Γιαννοπούλου έως Σουρή), Αγίου Δημητρίου (από Δ. Πίνδου έως Βεΐκου), Τζιροπούλου, Χριστοφή, Νιρβάνα, Μήτσα και Ρίζου.

Μετά τη Δ’ Δημοτική Κοινότητα, ακολουθούν οι ασφαλτοστρώσεις στην Ε’, στην Α’ και στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα. Επιπλέον, την περίοδο αυτή εκτελούνται ασφαλτοστρώσεις από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της Αστικής Ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα.

Χαρακτηριστικά, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις οδούς Μεθώνης και Φωκίωνος και συνεχίζονται μεταξύ άλλων, στις οδούς Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Πολυδεύκους και Βλαχάκου. Σημειώνεται, επίσης, ότι η Περιφέρεια Αττικής έφερε εις πέρας το προηγούμενο διάστημα στην πόλη έργα αναβάθμισης σε δρόμους αρμοδιότητάς της, ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, κατά τα οποία ασφαλτοστρώθηκαν κεντρικοί δρόμοι, όπως η Εθνάρχου Μακαρίου, τμήματα της Πειραιώς, η Κόνωνος, η Ακτή Κονδύλη, η Μικράς Ασίας κ.ά.