Η Ferrari «πατά γκάζι» στα κέρδη ήδη από το πρώτο τρίμηνο
Τα μεικτά κέρδη (EBITDA) της ιταλικής εταιρείας Ferrari ανελίχθηκαν κατά 27% υψηλότερα στα 537 εκατ. ευρώ, παρά τις προβλέψεις που τα προόριζαν για 509,4 εκατ. ευρώ.
Ανοδική πορεία ακολούθησε η μετοχή της Ferrari μετά την ανακοίνωση των κερδών του πρώτου τριμήνου, τα οποία εμφανίστηκαν υψηλότερα των προβλέψεων, καθώς η ζήτηση και οι τιμές για τα πολυτελή αυτοκίνητα της αυξήθηκαν.
Τα EBITDA κινήθηκαν 27% υψηλότερα, στα 537 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για 509,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα της Ferrari ανήλθαν στα 1,43 δισ. δολάρια. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετοχή της ιταλικής εταιρείας ενισχύθηκε ως και 3%, σκοράροντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 3 Μαρτίου.
H Ferrari έχει κοστολογήσει ακριβότερα κάποια από τα μοντέλα της, καθώς οι εύποροι πελάτες της δεν βιώνουν μεγάλη επιρροή από την άνοδο του πληθωρισμού και των επιτοκίων. Συνεπώς, γίνεται λόγος για μεγάλη επιτυχία της ιταλικής μάρκας στο πλαίσιο των υψηλότερων τιμών και των αγορών των ακριβότερων μοντέλων.
