Η Porsche αλλάζει σήμα

75 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η Porsche και το γιορτάζει με την αλλαγή του σήματός της. Η φίρμα από το Τσουφενχάουζεν ανανεώνει το χαρακτηριστικό της σήμα και μας καλεί να ρίξουμε μια κοντινή ματιά για να αντιληφθούμε τις διαφορές.

Τα κύρια σημεία παραμένουν ίδια, καθώς επίσης και τα χρώματα, με το χρυσό να εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση του εμβλήματος και τις κόκκινες-μαύρες λωρίδες να πλαισιώνουν το επίκεντρο, που δεν είναι άλλο από το μαύρο άτι. Οι δυο χιαστί τριάδες με τα κέρατα ελαφιού εννοείται παραμένουν, καθώς μαζί με τα «ροσονέρι» χρώματα και τον ίππο πηγάζουν από το θυρεό της Βάδης – Βυρτεμβέργης. H λέξη «Stuttgart» («Στουτγκάρδη») είναι βαμμένη μαύρη στο νέο σήμα, ενώ το μέταλλο στο πάνω μέρος και τα πλαϊνά των χρυσαφί στοιχείων (εκεί που είναι το «Porsche» και οι μαυροκόκκινες λωρίδες) εμφανίζεται πλέον λείο, αφήνοντας το σαγρέ μοτίβο με τα «μπιμπίκια».

Οι κόκκινες λωρίδες με τη σειρά τους το διατηρούν, αλλά σε παραλλαγή κυψέλης. Το χρυσαφί χρώμα, επίσης, έχει «ανοίξει» ελαφρώς ως προς τον τόνο του, ενώ τα κέρατα ελαφιού φαίνονται να είναι ελάχιστα πιο λεπτά και το άλογο λίγο πιο όρθιο. Για όλες αυτές τις αλλαγές που προαναφέρθηκαν, η Porsche δηλώνει ότι χρειάστηκαν 3 ολόκληρα χρόνια εξέλιξης και προσχεδίων! Αυτή είναι η πέμπτη φορά που αναθεωρείται το έμβλημα της γερμανικής εταιρίας, καθώς έχουν προηγηθεί εκείνες του 1954, 1963, 1973, 1994 και 2008. Το νέο σήμα θα αρχίσει να μπαίνει στις 718, 911, Macan, Cayenne, Panamera και Taycan στο τέλος του έτους, σε όλα τα μοντέλα και τις εκδόσεις ανεξαιρέτως.