Τέλος οι diesel κινητήρες και για την Honda

Η ιαπωνική εταιρεία, θα σταματήσει την διάθεση αυτοκινήτων με diesel κινητήρων στην Ευρώπη από τις αρχές του 2021,δίνοντας αντίθετα έμφαση στα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας της.

Ήδη η Honda σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, έχει σταματήσει τη διάθεση της diesel έκδοσης του Civic (1.6 i-DTEC), έχοντας μείνει με μοναδική πετρελαιοκίνητη επιλογή αυτή του Honda HR-V.

Ωστόσο, όπως ακριβώς συνέβη με τη νέα γενιά του CR-V η οποία λανσαρίστηκε με υβριδική έκδοση αντί για diesel, η Honda θα σταματήσει και στα δύο αυτά της μοντέλα τις diesel εκδόσεις τους από τις αρχές του 2021, βάζοντας οριστικό τέλος στη διάθεση πετρελαιοκίνητων μοντέλων στη γκάμα της.

Πλέον, η εταιρεία στρέφει το βλέμμα προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξ ου και αναμένουμε το λανσάρισμα του πολύ όμορφου μικρού ηλεκτρικού Honda E μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ από την επόμενη χρονιά θα έρθει το νέο Jazz αποκλειστικά και μόνο ως υβριδικό.

Ο λόγος για αυτή την απόφαση της Honda είναι φυσικά τα νέα όρια ρύπων και οι αυστηρότερες νομοθεσίες που έρχονται, οι οποίες καθιστούν ασύμφορη την ύπαρξη των diesel μοντέλων στη γκάμα της.