Τα καλύτερα Infotainment συστήματα της αγοράς

Από όλα τα multemedia συστήματα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα, αυτά είναι τα καλύτερα!

Τα συστήματα τεχνολογίας που διαθέτουν τα αυτοκίνητα σήμερα είναι πολύ σημαντικά. Οι εταιρείες τα εξελίσσουν συνεχώς έτσι ώστε να προσφέρουν περισσότερα αλλά και καλύτερα συστήματα που θα βοηθήσουν τον οδηγό, προσφέροντας του πολλές δυνατότητες ( πληροφόρηση,συνδεσιμότητα, ασφάλεια, κ.α. ). Ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των συστημάτων είναι και η οθόνη στην κεντρική κονσόλα ή τα ψηφιακά κοντέρ. Μέσα από αυτά, που αποκαλούνται συστήματα infotainment, ουσιαστικά διαχειρίζεσαι όλες τις ρυθμίσεις και τις επιλογές του αυτοκινήτου σου. Πιο εύχρηστο περιβάλλον,καλύτερα γραφικά και περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας είναι μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά.
Ποια αυτοκίνητα ή εταιρείες όμως, προσφέρουν τα καλύτερα infotainment συστήματα;

Audi MMI

Το σύστημα της Audi χαρακτηρίζεται από την οργάνωση, την ταχύτητα και την ομορφιά. Οργάνωση, επειδή τα μενού είναι καλά σχεδιασμένα και εύκολο να αποκρυπτογραφηθούν (συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης μεταξύ οθονών μεγάλου μεγέθους ). Ταχύτητα επειδή η Audi έχει δαπανήσει με σαφήνεια χρήματα για την ισχύ του επεξεργαστή, το σχετικό υλικό και την σωστή κωδικοποίηση για να ελαχιστοποιήσουν τους χρόνους φόρτωσης και την καθυστέρηση. Και ομορφιά, γιατί, έχουν εκτελέσει τα πάντα με έναν ευχάριστο οπτικό τρόπο.

Η Audi επίσης έχει δώσει στις οθόνες αφής τις σωστές γωνίες, ώστε να βοηθήσει τον χρήστη να τις χειριστεί με ασφάλεια.Κάθε επιλογή συνοδεύεται με απτική ανατροφοδότηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τελευταίας γενιάς σύστημα της audi στα πιο premium μοντέλα, πέρα από την βασική οθόνη και το digital cockpit, υπάρχει μια 3η οθόνη αφής για τον χειρισμό του κλιματισμού και τον θερμαινόμενων ή κλιματιζόμενων καθισμάτων.(βλ. φωτογραφία πάνω)

Είναι αυτονόητο ότι το MMI ενσωματώνει τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά, όπως το Apple CarPlay και το Android Auto. Επιπλέον, υπάρχει πολύ καλή αναγνώριση φωνής με περιστασιακή ομιλία. Τέλος, το σύστημα της, διαθέτει και φυσικούς διακόπτες για τις βασικές λειτουργίες, όπως η ένταση ήχου,η αλλαγή των ηχητικών κομματιών, κλπ.

Chevrolet Infotainment 3

Το σύστημα Infotainment 3 της Chevrolet μπορεί να είναι ένα από τα συστήματα με την πιο απλή ονομασία εκεί έξω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει την προσοχή σας. Το καλύτερο του CI3 είναι το πόσο απλό είναι – είναι εύκολα μια από τις πιο έξυπνες διεπαφές που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Βασικά, το CI3 λειτουργεί όπως το τηλέφωνό σας. Σύρετε αριστερά και δεξιά για να μετακινηθείτε στα μενού, αγγίξτε οποιοδήποτε από τα πολύχρωμα εικονίδια για να ανοίξετε αμέσως μια νέα οθόνη και απλά πατήστε το κουμπί πίσω όταν πρέπει να επιστρέψετε στην προηγούμενη κατάσταση ή το κουμπί home για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη.

Το καλύτερο από όλα, η Chevy βεβαιώνεται ότι κάθε έκδοση του CI3 έρχεται με το Apple CarPlay, το Android Auto και στις περισσότερες περιπτώσεις Wi-Fi hotspot . Εύκολο στη χρήση, ωραίο να βλέπετε και πάντα συμβατό με το smartphone σας – είναι αυτό που πρέπει να είναι κάθε infotainment το 2019.

Porsche Communication Management

Όλα τα μοντέλα της Porsche είναι οδηγοκεντρικά. Το ιδανικό σύστημα infotainment για τέτοια αυτοκίνητα, θα ήταν ένα που να διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ρυθμίσεις με πολύ απλά μενού και ενδείξεις . Η τελευταία έκδοση του PCM της Porsche προσφέρει ακριβώς αυτό.

Ξεκινώντας με μια διαμορφωμένη αρχική οθόνη, το PCM επιχειρεί να σας δώσει μια γρήγορη ματιά σε όλα τα σημαντικά κομμάτια του συστήματος. Μια γρήγορη κύλιση προς τα κάτω στην αριστερή πλευρά σας δίνει πρόσβαση σε όλα τα μενού με πολλές εικόνες και επιλογές, χωρίς να απαιτείται υπερβολική απόσπαση της προσοχής ή πολλές ενέργειες.

Το μόνο πρόβλημα με το PCM είναι ότι δεν διαθέτει υποστήριξη Android Auto, αλλά οι χρήστες του iOS θα είναι ευτυχείς που το Apple CarPlay είναι στο…μενού. Η λύση μπορεί να δοθεί σύντομα όμως, μιας και το PCM μπορεί να δεχτεί ενημερώσεις over-the-air.

Mercedes-Benz MBUX

Όλα ξεκίνησαν από τη νέα A-Class και σταδιακά το MBUX (Mercedes-Benz User Experience) περνά στο εσωτερικό κάθε νέας Mercedes, από την ηλεκτρική EQC έως τις πρόσφατα αναβαθμισμένες GLC,CLS,G-CLASS. Πρόκειται για μια συναρπαστική εμπειρία που δημιουργεί ένα νέο τρόπο ζωής και συμβίωσης με τη νέα σας Mercedes.

Με τον καιρό η τεχνητή νοημοσύνη του συστήματος εξελίσσεται και μαθαίνει τις συνήθειές σας. Γνωρίζει το δρόμο για το σπίτι σας ή το γραφείο σας. Κάθε μέρα που περνά μαθαίνει κάτι καινούριο, εμπλουτίζει την τράπεζα πληροφοριών της και γνωρίζει τον οδηγό της καλύτερα.

Με το έξυπνο σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC, μπορείτε να συνομιλείτε σχεδόν τόσο φυσικά όσο και με έναν καλό φίλο. Το μόνο που χρειάζεται είναι πείτε δύο λέξεις: «Hey Mercedes»!

Επίσης, διαθέτει την πρωτοποριακή τεχνολογία να εμφανίζει το σύστημα πλοήγησης με τρισδιάστατη προβολή χαρτών και να προσφέρει βελτιωμένη προβολή των χαρτών με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Μέσω του εργονομικού touchpad ρυθμίζονται και ελέγχονται σχεδόν τα πάντα, από το σύστημα πλοήγησης μέχρι τον ατμοσφαιρικό φωτισμό στο εσωτερικό. Η διαισθητική επιφάνεια αφής αναγνωρίζει ακόμα και το γραφικό χαρακτήρα και συνδυάζεται τέλεια με την οθόνη αφής. Η οθόνη αφής(7 ή 12,5 ιντσών) έχει τέλεια αίσθηση και τα μενού είναι πολύ φιλικά προς τη χρήση,με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Tο MBUX προσφέρει μια εντελώς νέα φιλοσοφία χειρισμού του αυτοκινήτου. Σίγουρα όμως,η Mercedes θα πρέπει να το βελτιώσει με ταχύτατο ρυθμό για να συμβαδίσει με το πόσο καλύτερα μπορεί να είναι η Alexa και η Google Assistant, που σύντομα θα υπάρχουν στα περισσότερα συστήματα της αγοράς

BMW iDrive

Σχεδόν δύο δεκαετίες έχουν περάσει από την πρώτη εμφάνισή του στην σειρά  7 E65 (2002-2008), και πραγματικά η BMW μάλλον έχει τελειοποιήσει το iDrive. Είναι διαισθητικό, αρκετά απλό και πλέον πιο χρηστικό από ποτέ. Ο έλεγχος γίνεται κυρίως με έναν εξαιρετικό περιστροφικό διακόπτη αλλά και μέσα από την οθόνη αφού  περισσότερες νέες BMW έχει προστεθεί η δυνατότητα αφής, που αδιαμφισβήτητα είναι ένα όφελος.

Το iDrive λειτουργεί επίσης καλά με τα τελευταία ψηφιακά κοντέρ της BMW και τα Heads-Up displays της. Το σύστημα είναι αρκετά διαμορφώσιμο, και έτσι δεν χρειάζεται να ξοδεύετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας σε ατελείωτα μενού.

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι ο έλεγχος με χειρονομίες. Ναι, είναι ένα τέχνασμα. Όχι, δεν λειτουργεί ακόμα τέλεια αλλά σου δίνει μια αίσθηση από το μέλλον, και αυτό είναι το συναίσθημα που δίνει το iDrive στο σύνολό του.

One thought on “Τα καλύτερα Infotainment συστήματα της αγοράς

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.