Το τμήμα N της Hyundai θα επεκταθεί με την παραγωγή γρήγορων SUV και ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το τμήμα N Performance έκανε την αρχή πριν από δύο χρόνια με το i30N της Hyundai. Από τότε το τμήμα απόδοσης της αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας έχει μεγαλώσει, εισάγοντας νέα μοντέλα N μαζί με τα N-Line. Η σειρά εξοπλισμού N-Line τοποθετείται μεταξύ των βασικών μοντέλων της Hyundai και των υψηλής απόδοσης N μοντέλων, προσθέτοντας σπορ σχεδιαστικά στοιχεία και βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης και στο σασί.

Σύμφωνα με τις αναφορές για τα μελλοντικά της SUV, η Hyundai αναπτύσσει ένα Tucson N. Το Car Magazine ανέφερε ότι στα χαρτιά είναι και μια έκδοση N του νέου μικρού crossover Venue. Η Hyundai ήδη προσφέρει την έκδοση N-Line στο Tucson με αναβαθμισμένη εμφάνιση και αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης και ανάρτησης. Το φημολογούμενο Tucson N θα παράγει τουλάχιστον 340 ίππους με στόχο το crossover να “χτυπά” τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά τα ηλεκτρικά N Performance αυτοκίνητα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 17 δισεκατομμύρια δολάρια στα επόμενα έξι χρόνια – μέχρι το 2025 – για να μεταβεί στην παραγωγή ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων. Αυτή τη στιγμή, η Hyundai προσφέρει το E-Kona, ένα ικανό ηλεκτρικό crossover που με μια έκδοση επιδόσεων θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα Ford Mustang Mach-E και Tesla Model Y.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει και η Hyundai, όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ετοιμάζεται για μια αλλαγή που θα περιλαμβάνει ηλεκτρικά οχήματα και τις υψηλής απόδοσης παραλλαγές τους.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).