Ξεπέρασε τις προσδοκίες της Mazda ο κινητήρας SkyActiv-X

Η Mazda και ο κινητήρας της SkyActiv-X έχουν έχουν κάνει μια θαυμαστή πορεία στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ο SkyActiv-X, συνδυάζει την αποδοτικότητα και οικονομία των κινητήρων ντίζελ με την ισχύ των βενζίνης.

Σύμφωνα με τον CEO της Mazda Ευρώπης, Yasuhiro Aoyama, σε άρθρο του Automotive News Europe, η ζήτηση για τον κινητήρα SkyActiv-X είναι υψηλότερη από την αναμενόμενη.

“Από τότε που ξεκινήσαμε την τοποθέτηση του κινητήρα σε αυτοκίνητα παραγωγής, βλέπουμε μια πολύ θετική ανταπόκριση: το 60% των παραγγελιών για το Mazda3 σήμερα, είναι για αυτοκίνητα εξοπλισμένα με τον κινητήρα Skyactiv-X, καθώς και το 45% των παραγγελιών για το crossover της Mazda CX-30” Δήλωσε ο Aoyama στην Automotive News Europe.

Το ισχυρισμός του Aoyama για το SkyActiv-X, έρχεται μετά από μερικούς μήνες μόνο, από την διάθεση του κινητήρα στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο κινητήρας SkyActiv-X έγινε διαθέσιμος στο Mazda3 από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ενώ το νέο crossover CX-30 ξεκίνησε τον Οκτώβριο, επίσης με τον κινητήρα SkyActiv-X.